Over P. Hopman BV

Over ons

P. Hopman is een bloembollenexporteur opgericht in 1868 in Hillegom, Zuid-Holland

De eerste bloembollen werden al meer dan een eeuw geleden vanuit dit pand over de hele wereld verstuurd. Naast het exporteren van bloembollen over de hele wereld houdt P.Hopman zich ook bezig met opslag en overslag. De Kroonjuwelen van P.Hopman worden speciaal voor ons geteeld volgens de meest moderne teeltmethoden rekening houdend met de hedendaagse duurzame teeltmethodes. De bloembollen worden ingekocht bij bedrijven die veelal MPS-A en Primabol gecertificeerd zijn.

 

Milieu

Het exportbedrijf P.Hopman heeft als doel om zo duurzaam mogelijk producten te verkopen. Bloembollen en vaste planten worden ingekocht bij kwekers met de keurmerken die hieronder staan.

Wij werken met MPS-A+ gecertificeerde bedrijven wat inhoudt dat je als bedrijf duurzaam werkt: dus zo min mogelijk bestrijding, een laag energieverbruik en afval scheiden. MPS is een wereldwijd keurmerk.

Ook zijn onze leveranciers PrimaBol gecertificeerd, een keurmerk van de KAVB (Koninklijke Algemene Vereniging van Bloembollencultuur). Onze leveranciers gebruiken ook geen middelen met neonicotinoïden, dat zijn middelen die luizen doden maar ook bijen.

wam-logo-primabol      wam-logo-mpsa     Milieukeur-WAM